L’agència NODE Garraf comença a posar el fil a l’agulla per sol·licitar a la Unió Europea que concedeixi als espigalls la Denominació d’Origen Protegida … [Llegeix més...]
Jornada de presentació de resultats i de la nova varietat d’espigalls del Garraf
El proper 2 de març, jornada a Can Grau, de presentació de resultats de la primera fase del projecte de recuperació dels espigalls del Garraf … [Llegeix més...]
1a Festa de l’espigall
El proper diumenge 5 de febrer es celebra la 1a Festa de l'espigall a Vilanova i la Geltrú. Serà un acte festiu en el que hi haurà un reconeixement a aquelles persones que han fet una tasca especial per a la conservació, difusió i promoció de l'espigall del Garraf. L'act … [Llegeix més...]
Memòria d’activitats 2015
Els objectius a assolir en aquest darrer any de projecte van ser continuar amb el segon any de selecció de la varietat a través de la selecció participativa i estudiar l’efecte d’aquesta sobre els caràcters de l’espigall, realitzar un tast de consumidors amb el fi de con … [Llegeix més...]
Memòria d’activitats 2014
El projecte s’inicia l’any 2013, amb el clar objectiu de posar en valor aquesta varietat, per tal que sigui utilitzada en la major intensitat possible. Durant l’any 2013, es va determinar la zona d’actuació i es va realitzar una cartografia de la situació agronòmica i so … [Llegeix més...]
Memòria d’activitats 2013
La col brotonera o espigall del Garraf és una varietat tradicional de col amb una gran tradició a la zona del Garraf i al Vallès Occidental. El seu cultiu a la zona es remunta, molt probablement, més enllà del s.XVI. Tot i que la superfície cultivada actualment és molt r … [Llegeix més...]
Cols, bròquils i altres varietats de brassiques cultivades al Parc del Garraf es donen al Banc dels Aliments
En el marc del projecte de 'Recuperació i millora de l'espigall del Garraf', la Fundació Miquel Agustí col·labora amb el Banc dels Aliments fent donació de les hortalisses de temporada cultivades en una parcel·la de la finca de Can Grau, dins del Parc Natural del Garra … [Llegeix més...]
Roda de premsa de presentació del projecte a la parcel·la experimental de la finca de Can Grau
A principis del mes de febrer del 2016 va tenir lloc una roda de premsa de presentació del projecte 'Recuperació i millora dels espigalls del Garraf' a la mateixa parcel·la experimental on es realitzen els assajos per avaluar l'adaptació del cultiu de l'espigall dins del … [Llegeix més...]
La FMA dóna al Banc dels Aliments hortalisses de temporada cultivades al Parc Natural del Garraf
La Fundació Miquel Agustí col·labora un cop més amb el Banc dels Aliments fent una donació d'hortalisses de temporada que han estat cultivades en una finca dins del Parc Natural del Garraf. … [Llegeix més...]
Neix l’Associació Espigalls del Garraf
La FMA ha impulsat la unió de diferents productors d'horta del Garraf, que ha donat lloc a l'Associació Espigalls del Garraf. … [Llegeix més...]