• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / Jornades i presentacions / Denominació d’origen: terra i mar

Denominació d’origen: terra i mar

16 de novembre de 2016 per Fundacio Miquel Agusti

Emmarcat en l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, Denominació d’origen: terra i mar és un esdeveniment promogut per la Mancomunitat Penedès Garraf i organitzat per l’Agència de Desenvolupament NODE amb el propòsit de crear un espai d’intercanvi d’experiències i debat al voltant dels productes i la gastronomia genuïns de la demarcació enogastronòmica de l’Alt Penedès i el Garraf.

Sessió de tarda
Dijous, 17 de novembre de 2016, de 16.00h
Lloc: Saló d’Or • Palau Maricel • Sitges
Termini d’inscripció: dimarts, 15 de novembre

PROGRAMA

16h00 Recepció d’assistents

16h15 Obertura

  • Miquel Forns, alcalde de Sitges i diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona
  • Antoni Díaz, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya
  • Rosa Huguet, presidenta de Mancomunitat Penedès Garraf
  • Neus Lloveras, diputada al Parlament de Catalunya

16h40 Ponència marc

“El llegat culinari en un entorn de terra i mar”

  • Oriol Castro, xef dels restaurants Disfrutar (Barcelona) i Compartir (Cadaqués)
    Presentació: Pere Tapias, comunicador i gastrònom

17h10 Mestratges de la gastronomia i el turisme

“Mites, llegendes i realitats de la gastronomia genuïna”

  • Xavier Mestres, president de l’Institut Català de la Cuina
  • Valentí Mongay, president del Convivium del Garraf de Slow Food i xef del restaurant La Salseta, a Sitges
  • Oriol Llavina, xef del restaurant El Cigró d’Or, a Vilafranca del Penedès
  • Josep Sucarrats, director de la publicació Cuina
    Presentació: Francesc Murgadas, gastrònom

18h00 Productors de la terra i el mar

“Les denominacions d’origen en els mercats de proximitat”

  • Francesc Olivella, director de la DO Penedès
  • Manel Ametllé, secretari de la Confraria de Pescadors de Vilanova
  • Ma. Antonia Udina, presidenta del Consell Regulador de la IGP del Gall del Penedès
  • Joan Simó, director científic de la Fundació Miquel Agustí
    Presentació: Josep Maria Matas, periodista

18h50 Cloenda

  • Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf i de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf
  • Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf
  • Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

19h05 Al claustre mediterrani

Aperitiu “Maricel de Terra”
Elaborat i servit per Escola d’Hostaleria Joan R. Benaprès de Sitges

Amb la col·laboració de
Associació Espigalls del Garraf
Associació de Criadors de la Raça de Gallina Penedesenca
Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú
IGP Gall del Penedès
Xarxa Agroecològica del Garraf

 

Arxivat com a: Jornades i presentacions Etiquetat com a: Associació Espigalls del Garraf

Barra lateral primària

Els espigalls

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar les dues formes.

Segueix-nos – Fundació Miquel Agustí

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Segueix-nos – Diputació de Barcelona

  • Facebook
  • Twitter

Footer

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA