Emmarcat en l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, Denominació d’origen: terra i mar és un esdeveniment promogut per la Mancomunitat Penedès Garraf i organitzat per l’Agència de Desenvolupament NODE amb el propòsit de crear un espai d’intercanvi d’experiències i debat al voltant dels productes i la gastronomia genuïns de la demarcació enogastronòmica de l’Alt Penedès i el Garraf.
Sessió de tarda
Dijous, 17 de novembre de 2016, de 16.00h
Lloc: Saló d’Or • Palau Maricel • Sitges
Termini d’inscripció: dimarts, 15 de novembre
PROGRAMA
16h00 Recepció d’assistents
16h15 Obertura
- Miquel Forns, alcalde de Sitges i diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona
- Antoni Díaz, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya
- Rosa Huguet, presidenta de Mancomunitat Penedès Garraf
- Neus Lloveras, diputada al Parlament de Catalunya
16h40 Ponència marc
“El llegat culinari en un entorn de terra i mar”
- Oriol Castro, xef dels restaurants Disfrutar (Barcelona) i Compartir (Cadaqués)
Presentació: Pere Tapias, comunicador i gastrònom
17h10 Mestratges de la gastronomia i el turisme
“Mites, llegendes i realitats de la gastronomia genuïna”
- Xavier Mestres, president de l’Institut Català de la Cuina
- Valentí Mongay, president del Convivium del Garraf de Slow Food i xef del restaurant La Salseta, a Sitges
- Oriol Llavina, xef del restaurant El Cigró d’Or, a Vilafranca del Penedès
- Josep Sucarrats, director de la publicació Cuina
Presentació: Francesc Murgadas, gastrònom
18h00 Productors de la terra i el mar
“Les denominacions d’origen en els mercats de proximitat”
- Francesc Olivella, director de la DO Penedès
- Manel Ametllé, secretari de la Confraria de Pescadors de Vilanova
- Ma. Antonia Udina, presidenta del Consell Regulador de la IGP del Gall del Penedès
- Joan Simó, director científic de la Fundació Miquel Agustí
Presentació: Josep Maria Matas, periodista
18h50 Cloenda
- Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf i de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf
- Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf
- Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès
19h05 Al claustre mediterrani
Aperitiu “Maricel de Terra”
Elaborat i servit per Escola d’Hostaleria Joan R. Benaprès de Sitges
Amb la col·laboració de
Associació Espigalls del Garraf
Associació de Criadors de la Raça de Gallina Penedesenca
Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú
IGP Gall del Penedès
Xarxa Agroecològica del Garraf