• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
  • Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / El projecte

El projecte

Espigalls del Garraf. Espais Naturals amb Denominació d’Origen Protegida

EGEsNat (Espigalls del Garraf- Espais Naturals amb Denominació d’Origen Protegida) és un projecte de 4 anys de durada (2017 – 2020) que es planteja com la segona fase del projecte que la Fundació Miquel Agustí amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona van iniciar l’any 2013 i que finalitza aquest any 2016.

En les seves dues fases, EGEsNat té per objectiu dinamitzar l’agricultura del Parc Natural del Garraf a través de la recuperació d’una varietat tradicional de la zona, l’espigall del Garraf. D’aquesta manera, el projecte contribueix en la dinamització agrícola a la comarca i en el foment del consum local i de proximitat.

Per fer-ho, d’una banda s’ha introduït, de forma experimental, el cultiu de l’espigall dins del parc. I de l’altra, s’han millorat les poblacions actuals d’espigalls del Garraf per consolidar-ne el seu cultiu i oferir un producte de millors característiques tant a productors com consumidors.



Fases


Resultats fase I:

En las seva primera fase, de 4 anys de duració (2013-2016), s’han aconseguit els següents resultats:
  1. Estudi detallat de les parcel·les agrícoles de la zona del parc i avaluació de les possibilitats de recuperació agrícola.
  2. Adequació, millora i ús d’una parcel·la agrícola en desús a la finca de Can Grau, situada dins del parc.
  3. Impuls de a la creació i continuïtat de l’associació de productors d’espigall de la comarca Associació Espigalls del Garraf.
  4. Obtenció d’una nova varietat d’espigall que manté les característiques morfoagronòmiques de la varietat tradicional, però presenta major homogeneïtat, major rendiment i millor arquitectura.
  5. Desenvolupament de la metodologia per l’anàlisi sensorial descriptiu de l’espigall del Garraf.

Actuacions fase II:

En la segona fase, que s’inicia el 2017 i també durarà 4 anys, fins al 2020, es duran a terme les següents actuacions:
  1. Assajos lligats a la descripció objectiva del vincle producte-territori a fi de certificar la qualitat diferenciada de l’espigall del Garraf.
  2. Millora agronòmica, sensorial i nutricional de l’espigall del Garraf a través de la selecció participativa.
  3. Introducció de l’agricultura dins del PN del Garraf.
  4. Dinamització del sector productor i elaborador.
  5. Difusió, divulgació i transferència del projecte.

 

Footer

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA