• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / General / La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

5 de febrer de 2018 per Fundacio Miquel Agusti

De la mà de l’Associació Espigalls del Garraf i de la Xarxa Productes de la Terra Garraf, va tenir lloc el passat diumenge 28 de gener la II Festa de l’Espigall, acte popular i festiu al voltant dels espigalls, producte singular i genuí de la comarca

Eix Diari (01/02/2018)

Aquest acte va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona.

En aquesta segona edició de l’esdeveniment, podem afirmar que l’acte va tornar a ser un èxit.  Es van donar a tastar unes 600 degustacions entre els assistents.

La festa va començar amb el conte, a càrrec de Montse Panero. Els nens i les nenes que varen assistir varen poder gaudir d’aquest conte promogut per la Fundació Miquel Agustí, i que de la mà d’un nen i de la seva àvia vol apropar aquesta verdura, les seves singularitats, la procedència, els mercats de pagès… als infants.

Tot seguit, es va fer un acte de reconeixement a aquelles persones que, amb la  seva tasca, passió i bon fer han permès preservar aquesta verdura contribuint cadascú des d’un àmbit diferent i des del que saben fer, com ara el conreu, el coneixement, la cuina i la divulgació, entre d’altres.

Rosa Huguet, presidenta de Node Garraf, va lliurar un obsequi al pagès Josep Alsina,  en reconeixement a la seva tasca de preservació dels espigalls, també va fer un esment al seu fill que segueix els seus passos i que és un dels pagesos que segueixen treballant per la preservació d’aquesta verdura.

Juan Luis Ruíz, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova, va lliurar l’obsequi a Lluïsa Suárez vilanovina i gran amant de la cuina i dels espigalls.  La Lluïsa, també va oferir un tast de crema d’espigalls conjuntament amb Mercats de Vilanova

Per la seva banda, Eva Bolaño, Directora de Mercats Municipals, va lliurar el guardó a Valentí Mongay, (recollit en la seva absència per Remei Gimeno) president i membre actiu de Slow Food Penedès Garraf, per la seva gran tasca des de fa més de 15 anys per la preservació dels espigalls. L’Eva també ens va sorprendre amb una melmelada que ha batejat com “melmelada d’espigalls Ciscu Cosp-Sínia el Caçador”

Com ja va sent habitual l’Institut Joan Ramon Benaprès va fer el tast dels espigalls cuinats de formes diverses i originals. Vàrem poder tastar Quiche d’espigalls, Kebab d’espigalls i espigalls saltejats amb alls i avellanes torrades.

Aquestes degustacions es varen poder acompanyar amb vins del Massís del Garraf, “Arç Blanc” i cervesa artesana de Vilanova “La Font del Diable”. Tots dos productes són d’empreses membres de la  Xarxa Productes de la Terra del Garraf. I amb la participació especial de Canelònia, que va fer unes croquetes d’espigalls.

Durant la jornada, el Zappa Màgic va fascinar petits i grans amb la seva màgia, que va arribar al moment més sorprenent quan va fer aparèixer del no res una truita d’espigalls.

 

https://www.eixdiari.cat/economia/doc/75298/la-segona-festa-de-lespigall-reparteix-a-vilanova-mes-de-600-degustacions.html

Arxivat com a: General, Recull de premsa Etiquetat com a: Associació Espigalls del Garraf, Espigalls del Garraf, Festa de l'espigall

Barra lateral primària

Els espigalls

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar les dues formes.

Segueix-nos – Fundació Miquel Agustí

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Fund. Miquel AgustíFollow

Fund. Miquel Agustí
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
22 gen.

A la FMA estem buscant algú per donar suport en les taques de manteniment del banc de llavors FMA-UPC. Si ets estudiant de l’ @EEABB_UPC i vols fer practiques remunerades, posat en contacte amb nosaltres. Trobaràs més informació a la web de l’EEABB.

Reply on Twitter 1352530285888462850Retweet on Twitter 1352530285888462850Like on Twitter 13525302858884628501Twitter 1352530285888462850
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
15 gen.

Ja tenim totes les bledes, espinacs i escaroles sembrades del projecte “Estudi del comportament agronòmic de varietats tradicionals i millorades de bleda, espinac i escarola en cultiu ecològic a Catalunya”, amb @AlimentacioEco @CCPAE @ruralcat (1/2)

Reply on Twitter 1349993351081304064Retweet on Twitter 1349993351081304064Like on Twitter 13499933510813040645Twitter 1349993351081304064
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
7 gen.

A la FMA comencem l’any amb el projecte “Estudi del comportament agronòmic de varietats tradicionals i millorades de bleda, espinac i escarola en cultiu ecològic a Catalunya”. Ja hem sembrat 28 varietats de bleda, la setmana vinent continuarem amb espinacs i escaroles.

2
Reply on Twitter 1347190954101514247Retweet on Twitter 13471909541015142471Like on Twitter 13471909541015142476Twitter 1347190954101514247
Retweet on TwitterFund. Miquel Agustí Retweeted
lavalldelcorbLa Vall del Corb@lavalldelcorb·
30 nov.

PRODUCTE 🧅| La setmana passada es van fer plantacions d'alls de #Belltall, una de les úniques varietats locals conservades de la @lavalldelcorb dins el marc de la caracterització de la varietat per la Fundació Miquel Agustí i l'Agrupació de Productores d'alls de Belltall. https://twitter.com/IBelltall/status/1332049898208964610

Ajuntament Passanant i Belltall@IBelltall

Ahir la Fundació Miquel Agustí va plantar a Belltall les mostres d'all de Belltall que serviran per fer l'estudi de tipificació i rendiment del nostre producte estrella!
. #all_de_belltall #producteproximitat #slowfood #somcomalats #valldelcorb 3

Reply on Twitter 1333329908391665664Retweet on Twitter 13333299083916656641Like on Twitter 13333299083916656644Twitter 1333329908391665664
Retweet on TwitterFund. Miquel Agustí Retweeted
tv3catTV3.cat@tv3cat·
30 nov.

▶ Al petit poble de Belltall, situat a la serra de Forès, a mig camí entre la Conca de Barberà i l'Urgell, fa més de 300 anys que hi cultiven alls. Ara busquen la manera que no es perdi aquest cultiu, millorar-ne la varietat i buscar nous productors
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/els-productors-de-lall-de-belltall-busquen-la-manera-que-no-es-perdi-el-cultiu/video/6072005/

Reply on Twitter 1333425261031927810Retweet on Twitter 13334252610319278101Like on Twitter 133342526103192781013Twitter 1333425261031927810

Segueix-nos – Diputació de Barcelona

  • Facebook
  • Twitter

Footer

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA