• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / General / La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

5 de febrer de 2018 per Fundacio Miquel Agusti

De la mà de l’Associació Espigalls del Garraf i de la Xarxa Productes de la Terra Garraf, va tenir lloc el passat diumenge 28 de gener la II Festa de l’Espigall, acte popular i festiu al voltant dels espigalls, producte singular i genuí de la comarca

Eix Diari (01/02/2018)

Aquest acte va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona.

En aquesta segona edició de l’esdeveniment, podem afirmar que l’acte va tornar a ser un èxit.  Es van donar a tastar unes 600 degustacions entre els assistents.

La festa va començar amb el conte, a càrrec de Montse Panero. Els nens i les nenes que varen assistir varen poder gaudir d’aquest conte promogut per la Fundació Miquel Agustí, i que de la mà d’un nen i de la seva àvia vol apropar aquesta verdura, les seves singularitats, la procedència, els mercats de pagès… als infants.

Tot seguit, es va fer un acte de reconeixement a aquelles persones que, amb la  seva tasca, passió i bon fer han permès preservar aquesta verdura contribuint cadascú des d’un àmbit diferent i des del que saben fer, com ara el conreu, el coneixement, la cuina i la divulgació, entre d’altres.

Rosa Huguet, presidenta de Node Garraf, va lliurar un obsequi al pagès Josep Alsina,  en reconeixement a la seva tasca de preservació dels espigalls, també va fer un esment al seu fill que segueix els seus passos i que és un dels pagesos que segueixen treballant per la preservació d’aquesta verdura.

Juan Luis Ruíz, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova, va lliurar l’obsequi a Lluïsa Suárez vilanovina i gran amant de la cuina i dels espigalls.  La Lluïsa, també va oferir un tast de crema d’espigalls conjuntament amb Mercats de Vilanova

Per la seva banda, Eva Bolaño, Directora de Mercats Municipals, va lliurar el guardó a Valentí Mongay, (recollit en la seva absència per Remei Gimeno) president i membre actiu de Slow Food Penedès Garraf, per la seva gran tasca des de fa més de 15 anys per la preservació dels espigalls. L’Eva també ens va sorprendre amb una melmelada que ha batejat com “melmelada d’espigalls Ciscu Cosp-Sínia el Caçador”

Com ja va sent habitual l’Institut Joan Ramon Benaprès va fer el tast dels espigalls cuinats de formes diverses i originals. Vàrem poder tastar Quiche d’espigalls, Kebab d’espigalls i espigalls saltejats amb alls i avellanes torrades.

Aquestes degustacions es varen poder acompanyar amb vins del Massís del Garraf, “Arç Blanc” i cervesa artesana de Vilanova “La Font del Diable”. Tots dos productes són d’empreses membres de la  Xarxa Productes de la Terra del Garraf. I amb la participació especial de Canelònia, que va fer unes croquetes d’espigalls.

Durant la jornada, el Zappa Màgic va fascinar petits i grans amb la seva màgia, que va arribar al moment més sorprenent quan va fer aparèixer del no res una truita d’espigalls.

 

https://www.eixdiari.cat/economia/doc/75298/la-segona-festa-de-lespigall-reparteix-a-vilanova-mes-de-600-degustacions.html

Arxivat com a: General, Recull de premsa Etiquetat com a: Associació Espigalls del Garraf, Espigalls del Garraf, Festa de l'espigall

Barra lateral primària

Els espigalls

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar les dues formes.

Segueix-nos – Fundació Miquel Agustí

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Fund. Miquel AgustíFollow

Centre de recerca que té l'objectiu de recuperar i millorar varietats tradicionals catalanes. 🔬 Espectroscòpia NIR |🧫 Anàlisi sensorial | 🧬 Millora genètica

Fund. Miquel Agustí
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
23 juny

💧Seguim avançant amb el projecte WaFs a Sabadell

Un dels objectius és sensibilitzar els agricultors sobre la petjada hídrica associada amb les produccions hortícoles, i donar-los eines per millorar l’eficiència dels seus sistemes productius.

4
Reply on Twitter 1539941325545607168Retweet on Twitter 1539941325545607168Like on Twitter 15399413255456071683Twitter 1539941325545607168
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
21 juny

🔬 Ahir vam assistir a la presentació oficial del nou Centre Específic de Recerca @AgrotechUPC, que té la finalitat d'impulsar la #transformació en el sector agroalimentari.

Més de 60 investigadors de 20 grups de recerca de
@la_UPC formen part d'aquest nou centre👏🏼

2
Reply on Twitter 1539211293147774977Retweet on Twitter 15392112931477749771Like on Twitter 15392112931477749777Twitter 1539211293147774977
Retweet on TwitterFund. Miquel Agustí Retweeted
AgrotechUPCAgrotechUPC@AgrotechUPC·
20 juny

📢 Ara, a @EEABB_UPC presentem el nou Centre Específic de Recerca #AgrotechUPC: Recerca, innovació i transferència per impulsar la transformació del sector agroalimentari.
📌 Podreu conèixer de primera mà els 60 investigadors dels 20 grups de recerca de
@la_UPC

Reply on Twitter 1538895551084756994Retweet on Twitter 153889555108475699410Like on Twitter 153889555108475699419Twitter 1538895551084756994
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
18 juny

En el #DiadelaGastronomiaSostenible és bon moment per recordar com canviar els hàbits alimentaris.

Què pots fer per tenir una #alimentaciósostenible?
🍅Compra productes #locals i de #temporada
💧Redueix i reutilitza l’aigua
🗑️Evita malbaratar els #aliments
♻️Recicla els #residus

Reply on Twitter 1538069008221708289Retweet on Twitter 15380690082217082891Like on Twitter 15380690082217082892Twitter 1538069008221708289
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
16 juny

🌱 Vam estar sembrant el camp de #cànem de Castelló d'Empúries, juntament amb @Valenveras1.

Aquest projecte vol desenvolupar eines que permetin un millor #rendiment i una millor #qualitat dels productes derivats del cultiu de cànem industrial de Catalunya.

Us anirem informant!

Reply on Twitter 1537487721639428096Retweet on Twitter 1537487721639428096Like on Twitter 15374877216394280965Twitter 1537487721639428096

Segueix-nos – Diputació de Barcelona

  • Facebook
  • Twitter

Footer

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA