• Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / General / La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

5 de Febrer de 2018 per Fundacio Miquel Agusti

De la mà de l’Associació Espigalls del Garraf i de la Xarxa Productes de la Terra Garraf, va tenir lloc el passat diumenge 28 de gener la II Festa de l’Espigall, acte popular i festiu al voltant dels espigalls, producte singular i genuí de la comarca

Eix Diari (01/02/2018)

Aquest acte va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona.

En aquesta segona edició de l’esdeveniment, podem afirmar que l’acte va tornar a ser un èxit.  Es van donar a tastar unes 600 degustacions entre els assistents.

La festa va començar amb el conte, a càrrec de Montse Panero. Els nens i les nenes que varen assistir varen poder gaudir d’aquest conte promogut per la Fundació Miquel Agustí, i que de la mà d’un nen i de la seva àvia vol apropar aquesta verdura, les seves singularitats, la procedència, els mercats de pagès… als infants.

Tot seguit, es va fer un acte de reconeixement a aquelles persones que, amb la  seva tasca, passió i bon fer han permès preservar aquesta verdura contribuint cadascú des d’un àmbit diferent i des del que saben fer, com ara el conreu, el coneixement, la cuina i la divulgació, entre d’altres.

Rosa Huguet, presidenta de Node Garraf, va lliurar un obsequi al pagès Josep Alsina,  en reconeixement a la seva tasca de preservació dels espigalls, també va fer un esment al seu fill que segueix els seus passos i que és un dels pagesos que segueixen treballant per la preservació d’aquesta verdura.

Juan Luis Ruíz, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova, va lliurar l’obsequi a Lluïsa Suárez vilanovina i gran amant de la cuina i dels espigalls.  La Lluïsa, també va oferir un tast de crema d’espigalls conjuntament amb Mercats de Vilanova

Per la seva banda, Eva Bolaño, Directora de Mercats Municipals, va lliurar el guardó a Valentí Mongay, (recollit en la seva absència per Remei Gimeno) president i membre actiu de Slow Food Penedès Garraf, per la seva gran tasca des de fa més de 15 anys per la preservació dels espigalls. L’Eva també ens va sorprendre amb una melmelada que ha batejat com “melmelada d’espigalls Ciscu Cosp-Sínia el Caçador”

Com ja va sent habitual l’Institut Joan Ramon Benaprès va fer el tast dels espigalls cuinats de formes diverses i originals. Vàrem poder tastar Quiche d’espigalls, Kebab d’espigalls i espigalls saltejats amb alls i avellanes torrades.

Aquestes degustacions es varen poder acompanyar amb vins del Massís del Garraf, “Arç Blanc” i cervesa artesana de Vilanova “La Font del Diable”. Tots dos productes són d’empreses membres de la  Xarxa Productes de la Terra del Garraf. I amb la participació especial de Canelònia, que va fer unes croquetes d’espigalls.

Durant la jornada, el Zappa Màgic va fascinar petits i grans amb la seva màgia, que va arribar al moment més sorprenent quan va fer aparèixer del no res una truita d’espigalls.

 

https://www.eixdiari.cat/economia/doc/75298/la-segona-festa-de-lespigall-reparteix-a-vilanova-mes-de-600-degustacions.html

Arxivat com a: General, Recull de premsa Etiquetat com a: Associació Espigalls del Garraf, Espigalls del Garraf, Festa de l'espigall

Els espigalls

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar les dues formes.

Segueix-nos – Fundació Miquel Agustí

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Fund. Miquel AgustíFollow

La FMA és una entitat creada per la UPC i l’Aj. de Sabadell que té com a objectiu la recuperació i millora de varietats tradicionals amb elevat valor sensorial

Fund. Miquel Agustí
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
10 Oct

Avui estem a Vic, als matins d’innovació sobre transformats vegetals, presentant la nostra activitat! @ruralcat #patt2019

Reply on Twitter 1182228540617625600Retweet on Twitter 1182228540617625600Like on Twitter 11822285406176256008Twitter 1182228540617625600
Retweet on TwitterFund. Miquel Agustí Retweeted
coopagrariesCATFederació de Cooperatives Agràries de Catalunya@coopagrariesCAT·
27 Set

🍅Després de tres anys de treball el projecte pilot per a la millora de la producció i postcollita del tomàquet de penjar, liderat per la cooperativa Conca de la Tordera, SCCL, ha finalitzat aquest mes. Més info i resultats més rellevants a ➡️ https://bit.ly/2nfeiSx

2
Reply on Twitter 1177540752072744960Retweet on Twitter 11775407520727449604Like on Twitter 117754075207274496018Twitter 1177540752072744960
Retweet on TwitterFund. Miquel Agustí Retweeted
RadioSabadellRàdio Sabadell 94.6@RadioSabadell·
13 Set

🔴 EN DIRECTE #ElCafèdelaRàdio | En quins projectes està treballant la Fundació Miquel Agustí (@FMAoficial)? Quina relació té amb #Sabadell? Ho descobrim en conversa amb el seu director científic, Joan Simó

📻 94.6 FM
📱 http://endirecte.radiosabadell.fm

Reply on Twitter 1172414300083802118Retweet on Twitter 11724143000838021183Like on Twitter 11724143000838021182Twitter 1172414300083802118
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
2 Set

El camp demostratiu de #fesolsdeSantaPau va canviant progressivament de color mentre les beines s'acaben d'omplir

Reply on Twitter 1168460867425439744Retweet on Twitter 1168460867425439744Like on Twitter 11684608674254397444Twitter 1168460867425439744
FMAoficialFund. Miquel Agustí@FMAoficial·
30 Ago

Ahir va ser dia de collita de #melons per multiplicar la llavor🌱

Reply on Twitter 1167463106035036160Retweet on Twitter 1167463106035036160Like on Twitter 11674631060350361604Twitter 1167463106035036160

Segueix-nos – Diputació de Barcelona

  • Facebook
  • Twitter

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA