• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / General / La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions

5 de febrer de 2018 per Fundacio Miquel Agusti

De la mà de l’Associació Espigalls del Garraf i de la Xarxa Productes de la Terra Garraf, va tenir lloc el passat diumenge 28 de gener la II Festa de l’Espigall, acte popular i festiu al voltant dels espigalls, producte singular i genuí de la comarca

Eix Diari (01/02/2018)

Aquest acte va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona.

En aquesta segona edició de l’esdeveniment, podem afirmar que l’acte va tornar a ser un èxit.  Es van donar a tastar unes 600 degustacions entre els assistents.

La festa va començar amb el conte, a càrrec de Montse Panero. Els nens i les nenes que varen assistir varen poder gaudir d’aquest conte promogut per la Fundació Miquel Agustí, i que de la mà d’un nen i de la seva àvia vol apropar aquesta verdura, les seves singularitats, la procedència, els mercats de pagès… als infants.

Tot seguit, es va fer un acte de reconeixement a aquelles persones que, amb la  seva tasca, passió i bon fer han permès preservar aquesta verdura contribuint cadascú des d’un àmbit diferent i des del que saben fer, com ara el conreu, el coneixement, la cuina i la divulgació, entre d’altres.

Rosa Huguet, presidenta de Node Garraf, va lliurar un obsequi al pagès Josep Alsina,  en reconeixement a la seva tasca de preservació dels espigalls, també va fer un esment al seu fill que segueix els seus passos i que és un dels pagesos que segueixen treballant per la preservació d’aquesta verdura.

Juan Luis Ruíz, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova, va lliurar l’obsequi a Lluïsa Suárez vilanovina i gran amant de la cuina i dels espigalls.  La Lluïsa, també va oferir un tast de crema d’espigalls conjuntament amb Mercats de Vilanova

Per la seva banda, Eva Bolaño, Directora de Mercats Municipals, va lliurar el guardó a Valentí Mongay, (recollit en la seva absència per Remei Gimeno) president i membre actiu de Slow Food Penedès Garraf, per la seva gran tasca des de fa més de 15 anys per la preservació dels espigalls. L’Eva també ens va sorprendre amb una melmelada que ha batejat com “melmelada d’espigalls Ciscu Cosp-Sínia el Caçador”

Com ja va sent habitual l’Institut Joan Ramon Benaprès va fer el tast dels espigalls cuinats de formes diverses i originals. Vàrem poder tastar Quiche d’espigalls, Kebab d’espigalls i espigalls saltejats amb alls i avellanes torrades.

Aquestes degustacions es varen poder acompanyar amb vins del Massís del Garraf, “Arç Blanc” i cervesa artesana de Vilanova “La Font del Diable”. Tots dos productes són d’empreses membres de la  Xarxa Productes de la Terra del Garraf. I amb la participació especial de Canelònia, que va fer unes croquetes d’espigalls.

Durant la jornada, el Zappa Màgic va fascinar petits i grans amb la seva màgia, que va arribar al moment més sorprenent quan va fer aparèixer del no res una truita d’espigalls.

 

https://www.eixdiari.cat/economia/doc/75298/la-segona-festa-de-lespigall-reparteix-a-vilanova-mes-de-600-degustacions.html

Arxivat com a: General, Recull de premsa Etiquetat com a: Associació Espigalls del Garraf, Espigalls del Garraf, Festa de l'espigall

Barra lateral primària

Els espigalls

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar les dues formes.

Segueix-nos – Fundació Miquel Agustí

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Fund. Miquel Agustí Follow

Centre de recerca que té l'objectiu de recuperar i millorar varietats tradicionals catalanes. 🔬 Espectroscòpia NIR |🧫 Anàlisi sensorial | 🧬 Millora genètica

FMAoficial
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
25 gen.

El 27 de gener, investigadors de la @FMAoficial participen en la jornada tècnica "Anàlisi sensorial de formatges".

Quines aplicacions pot tenir aquesta metodologia científica per millorar la qualitat dels formatges catalans❓

Us hi esperem! ✨

Info👇🏼
🔗https://n9.cl/tytiwb

Reply on Twitter 1618204166303936512 Retweet on Twitter 1618204166303936512 Like on Twitter 1618204166303936512 Twitter 1618204166303936512
Retweet on Twitter Fund. Miquel Agustí Retweeted
harnesstom_eu HARNESSTOM @harnesstom_eu ·
24 gen.

🫱🏻‍🫲🏼 @HARNESSTOM_EU and @BreedingValue Breeding the gap between their favorite berry species

Read this news👇🏻
http://harnesstom.eu/en/publications-1-2/publications-1.html

Reply on Twitter 1617824336034893824 Retweet on Twitter 1617824336034893824 6 Like on Twitter 1617824336034893824 8 Twitter 1617824336034893824
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
23 gen.

👩🏼‍💻 #ProjectesFMA

Per potenciar l’ús de les varietats de bràssiques, i donar suport als productors, s’ha treballat amb @cett_ub per elaborar un receptari.

❓Vols crear una recepta amb nosaltres❓

🔗Entra a la bio per llegir-ho, i ensenya'ns el teu resultat!

#InnovemBRAAVA

2

Reply on Twitter 1617533425925369860 Retweet on Twitter 1617533425925369860 2 Like on Twitter 1617533425925369860 3 Twitter 1617533425925369860
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
18 gen.

🔛 Engeguem nous projectes!

Iniciem el projecte "Millora del rendiment i qualitat de varietats #tradicionals de #tomàquet a Catalunya en agricultura #ecològica mitjançant #fongs #micorrícic".

🌱Hem fet la sembra, amb micorrizes i sense, i ja es pot veure com estan germinant!

Reply on Twitter 1615724784058253315 Retweet on Twitter 1615724784058253315 2 Like on Twitter 1615724784058253315 2 Twitter 1615724784058253315
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
17 gen.

📢 #HIRING

✨@GRIC_UPC is hiring a PhD student!✨

Are you passionate about #UrbanFood production and #EnergyConsumption? Would you like to know how to integrate #UrbanAgriculture into #buildings?

Contact @GRIC_UPC!

⚠️ Until 3rd of February

#MOVE4EDU #BINAFET

Reply on Twitter 1615331055615070208 Retweet on Twitter 1615331055615070208 1 Like on Twitter 1615331055615070208 2 Twitter 1615331055615070208

Segueix-nos – Diputació de Barcelona

  • Facebook
  • Twitter

Footer

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA