• Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / Memòries / Memòria d’activitats 2013

Memòria d’activitats 2013

8 de Novembre de 2016 per Fundacio Miquel Agusti

mesura-espigalls

La col brotonera o espigall del Garraf és una varietat tradicional de col amb una gran tradició a la zona del Garraf i al Vallès Occidental. El seu cultiu a la zona es remunta, molt probablement, més enllà del s.XVI. Tot i que la superfície cultivada actualment és molt reduïda, la col brotonera gaudeix d’una imatge de marca reconeguda entre els consumidors de l’àrea. Alhora es conserva material genètic en bancs de germoplasma, permetent la realització de programes de selecció i millora genètica. Cal remarcar també que als alentorns del Parc del Garraf hi treballen agricultors amb un fort interès per singularitzar les seves produccions a través del valor afegit de les varietats tradicionals. L’objectiu d’aquest projecte és crear un grup de productors que apostin per la recuperació d’aquesta varietat i el seu cultiu dins els límits del Parc del Garraf. Aquesta estratègia, combinada amb l’accés a varietats millorades de col brotonera, ha de permetre rendibilitzar l’agricultura dins el parc i fer visibles els productors per part dels consumidors.

Memòria d’activitats 2013

 

Arxivat com a: Memòries Etiquetat com a: Espigalls del Garraf, Parc Natural del Garraf, varietats tradicionals

Els espigalls

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar les dues formes.

Segueix-nos – Fundació Miquel Agustí

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Segueix @FMAoficial a Twitter

  • Hem estat a l'hort del Celler de Can Roca plantant pèsols tardans i enciam xinès tipus celtuce o wosun. També hi estem provant el mulch de paper biodegradable https://t.co/96Y3EWipNg, 2019/02/21 at 8:34pm
  • RT @jordibeumala: 📢Diumenge 24 de febrer gaudiu d'un matí en família a la Masia Can Comas i descobriu les verdures de temporada i les #BRAAVA (Bràsiques d'Alt Valor Afegit) del #ParcAgrari del #BaixLlobregat 😋inscripcions a parcagrari@diba.cat https://t.co/BNaSXXQf3b, 2019/02/15 at 10:40am
  • Transplantem bròquils de Santa Teresa per fer llavor! https://t.co/amutHuUpsX, 2019/02/19 at 1:48pm
  • RT @NodeGarraf: Tot a punt per la III FESTA DE L'ESPIGALL us esperem davant del mercat de #VilanovailaGeltrú fins les14:30h Activitats infantils, tasts d'espigalls, de vins... i espectacle de màgia amb Zappa Màgic @productesterra @FMAoficial @RHSugranyes @isidrealso https://t.co/aJamFkzwT1 https://t.co/9Qa82EPJJ8, 2019/02/17 at 10:02am
  • RT @NodeGarraf: En la III Festa de l'Espigall l'associació d'espigalls #Garraf han fet padrina de l'espigall a la nostra presidenta @RHSugranyes per la seva tasca de recolzament de promoció i divulgació d'un producte #km0 #espigalls @productesterra @diba @parcataula @FMAoficial @menjatvilanova https://t.co/CWxFIzPnDX, 2019/02/17 at 12:12pm
Follow @@FMAoficial

Segueix-nos – Diputació de Barcelona

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA