• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Inici
  • El projecte
  • Els espigalls
  • Participants
  • Zones d’actuació
  • Contacte

Espigalls del Garraf

Espais Naturals amb Denominació d'Origen Protegida

  • Jornades i presentacions
  • Accions i resultats
  • Memòries
  • Recull de premsa
Estàs aquí:Inici / Accions i resultats / Neix l’Associació Espigalls del Garraf

Neix l’Associació Espigalls del Garraf

31 d'octubre de 2016 per Fundacio Miquel Agusti

La FMA ha impulsat la unió de diferents productors d’horta del Garraf, que ha donat lloc a l’Associació Espigalls del Garraf.

associacio-espigalls-del-garraf

L’Espigall és una varietat tradicional de col molt apreciada i amb una gran tradició a la zona del Garraf, la qual cosa l’ha convertit en un producte emblemàtic a la comarca. Tot i el reconeixement, són pocs els que la produeixen i comercialitzen.

Amb el propòsit de canviar aquesta dinàmica, la Fundació Miquel Agustí ha iniciat un projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu principal la recuperació de l’agricultura dins el Parc Natural del Garraf, a partir de l’impuls d’una agricultura de valor afegit que permeti als agricultors treballar amb varietats locals diferenciades de la resta de productes del mercat. Per les seves excel·lents característiques sensorials i la seva llarga tradició a la comarca, s’ha optat per la dinamització i promoció de la varietat local de col espigall del Garraf a base de augmentar-ne el seu cultiu a la mateixa comarca, fomentar-ne la comercialització, consum i difusió.

Per dur a terme aquesta tasca, la FMA, amb la col·laboració de Node Garraf, ha afavorit la unió de diferents productors d’horta del Garraf, que el passat 17 de setembre varen constituir-se en l’Associació Espigalls del Garraf.

L’Associació Espigalls del Garraf treballarà de manera conjunta amb la FMA per assolir els objectius mencionats, millorant les varietats existents d’espigalls que es cultiven a la comarca i optimitzant les pràctiques culturals associades a aquestes. Buscant així, arribar a consolidar una marca de qualitat associada al producte i a la seva procedència.

Arxivat com a: Accions i resultats Etiquetat com a: Associació Espigalls del Garraf, Espigalls del Garraf

Barra lateral primària

Els espigalls

Els espigalls i els brotons són els brots que surten de l’axil·la de les fulles de la col brotonera. Es distingeixen per la seva morfologia i per aparèixer en moments diferents del cicle de la planta, tot i que molt sovint s’utilitza la paraula espigall per denominar les dues formes.

Segueix-nos – Fundació Miquel Agustí

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Fund. Miquel Agustí Follow

Centre de recerca que té l'objectiu de recuperar i millorar varietats tradicionals catalanes. 🔬 Espectroscòpia NIR |🧫 Anàlisi sensorial | 🧬 Millora genètica

FMAoficial
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
25 gen.

El 27 de gener, investigadors de la @FMAoficial participen en la jornada tècnica "Anàlisi sensorial de formatges".

Quines aplicacions pot tenir aquesta metodologia científica per millorar la qualitat dels formatges catalans❓

Us hi esperem! ✨

Info👇🏼
🔗https://n9.cl/tytiwb

Reply on Twitter 1618204166303936512 Retweet on Twitter 1618204166303936512 Like on Twitter 1618204166303936512 Twitter 1618204166303936512
Retweet on Twitter Fund. Miquel Agustí Retweeted
harnesstom_eu HARNESSTOM @harnesstom_eu ·
24 gen.

🫱🏻‍🫲🏼 @HARNESSTOM_EU and @BreedingValue Breeding the gap between their favorite berry species

Read this news👇🏻
http://harnesstom.eu/en/publications-1-2/publications-1.html

Reply on Twitter 1617824336034893824 Retweet on Twitter 1617824336034893824 6 Like on Twitter 1617824336034893824 8 Twitter 1617824336034893824
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
23 gen.

👩🏼‍💻 #ProjectesFMA

Per potenciar l’ús de les varietats de bràssiques, i donar suport als productors, s’ha treballat amb @cett_ub per elaborar un receptari.

❓Vols crear una recepta amb nosaltres❓

🔗Entra a la bio per llegir-ho, i ensenya'ns el teu resultat!

#InnovemBRAAVA

2

Reply on Twitter 1617533425925369860 Retweet on Twitter 1617533425925369860 2 Like on Twitter 1617533425925369860 3 Twitter 1617533425925369860
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
18 gen.

🔛 Engeguem nous projectes!

Iniciem el projecte "Millora del rendiment i qualitat de varietats #tradicionals de #tomàquet a Catalunya en agricultura #ecològica mitjançant #fongs #micorrícic".

🌱Hem fet la sembra, amb micorrizes i sense, i ja es pot veure com estan germinant!

Reply on Twitter 1615724784058253315 Retweet on Twitter 1615724784058253315 2 Like on Twitter 1615724784058253315 2 Twitter 1615724784058253315
fmaoficial Fund. Miquel Agustí @fmaoficial ·
17 gen.

📢 #HIRING

✨@GRIC_UPC is hiring a PhD student!✨

Are you passionate about #UrbanFood production and #EnergyConsumption? Would you like to know how to integrate #UrbanAgriculture into #buildings?

Contact @GRIC_UPC!

⚠️ Until 3rd of February

#MOVE4EDU #BINAFET

Reply on Twitter 1615331055615070208 Retweet on Twitter 1615331055615070208 1 Like on Twitter 1615331055615070208 2 Twitter 1615331055615070208

Segueix-nos – Diputació de Barcelona

  • Facebook
  • Twitter

Footer

Projecte de:

Amb la col·laboració de:

  • Política de privacitat
  • Avís legal
  • Política de cookies
El contingut d'aquest lloc té llicència Creative Commons BY-NC-SA