Vilanova ha celebrat la segona edició de la Festa de l’Espigall, amb la que continua la campanya per promocionar el consum d’aquesta verdura autòctona del Garraf … [Llegeix més...] about Vilanova exhibeix les possibilitats culinàries de l’espigall
La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions
De la mà de l’Associació Espigalls del Garraf i de la Xarxa Productes de la Terra Garraf, va tenir lloc el passat diumenge 28 de gener la II Festa de l’Espigall, acte popular i festiu al voltant dels espigalls, producte singular i genuí de la comarca … [Llegeix més...] about La segona Festa de l’Espigall reparteix a Vilanova més de 600 degustacions
Recuperación y mejora de la variedad tradicional de col ‘espigall del Garraf’ (Brassica oleracea L.)
Article publicat a la revista HORTICULTURA. Especial brásicas (26/04/2017) La variedad tradicional 'espigall del Garraf' (Brassica oleracea L.) se cultiva en la comarca del Garraf (Catalunya). Su aprovechamiento son los 'brotons' y 'espigalls', brotes laterales que … [Llegeix més...] about Recuperación y mejora de la variedad tradicional de col ‘espigall del Garraf’ (Brassica oleracea L.)
El cultiu d’Espigalls al Garraf
Es tracta d'una variant de col que només una desena de pagesos conreen en aquesta comarca. Els productors d'espigalls del Garraf proposen reintroduir-ne el conreu entre els boscos del Parc Natural del Garraf. També volen aconseguir una Denominació d'Origen Protegida per … [Llegeix més...] about El cultiu d’Espigalls al Garraf
Els espigalls, la verdura recuperada del Garraf
Tramitació per aconseguir la DOP dels espigalls del Garraf
L’agència NODE Garraf comença a posar el fil a l’agulla per sol·licitar a la Unió Europea que concedeixi als espigalls la Denominació d’Origen Protegida … [Llegeix més...] about Tramitació per aconseguir la DOP dels espigalls del Garraf
Jornada de presentació de resultats i de la nova varietat d’espigalls del Garraf
El proper 2 de març, jornada a Can Grau, de presentació de resultats de la primera fase del projecte de recuperació dels espigalls del Garraf … [Llegeix més...] about Jornada de presentació de resultats i de la nova varietat d’espigalls del Garraf
1a Festa de l’espigall
El proper diumenge 5 de febrer es celebra la 1a Festa de l'espigall a Vilanova i la Geltrú. Serà un acte festiu en el que hi haurà un reconeixement a aquelles persones que han fet una tasca especial per a la conservació, difusió i promoció de l'espigall del Garraf. … [Llegeix més...] about 1a Festa de l’espigall
Denominació d’origen: terra i mar
Emmarcat en l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme, Denominació d'origen: terra i mar és un esdeveniment promogut per la Mancomunitat Penedès Garraf i organitzat per l'Agència de Desenvolupament NODE amb el propòsit de crear un espai d’intercanvi d’experiències i debat … [Llegeix més...] about Denominació d’origen: terra i mar
Roda de premsa de presentació del projecte a la parcel·la experimental de la finca de Can Grau
A principis del mes de febrer del 2016 va tenir lloc una roda de premsa de presentació del projecte 'Recuperació i millora dels espigalls del Garraf' a la mateixa parcel·la experimental on es realitzen els assajos per avaluar l'adaptació del cultiu de l'espigall dins … [Llegeix més...] about Roda de premsa de presentació del projecte a la parcel·la experimental de la finca de Can Grau